Provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne, De Panne

next

Het bezoekerscentrum Duinpanne kreeg een nieuwe vaste tentoonstelling met als thema "sea change". De zee speelt uiteraard de hoofdrol, maar de actuele invalshoek is biodiversiteit.

Inter2Face was verantwoordelijk voor alle multimedia- en interactieve opstellingen, een twaalftal in totaal, en daarnaast enkele videopresentaties.

Het belang van dit project, vanuit ons perspectief, is drieledig:

  1. Op technisch vlak is het MRP-spel (maritiem ruimtelijk plan) het meest uitdagend. Met dit spel kun je uitvissen hoe talloze functies, die naast elkaar in onze Belgische kustwateren worden uitgeoefend, verzoend worden. Je doet dit door objecten te verplaatsen op een groot scherm met een folie die zowel object- als drukgevoelig is. Wij zorgden ervoor dat de applicatie werkt;
  2. Raspberry Pi kent al een brede toepassing voor de weergave van multimedia content. Voor het project Duinpanne konden we dit kleine, betaalbare stukje hardware integreren in een centraal gemanaged systeem met i2f MediaController. Daarmee is i2f MediaPi de jongste en kleinste telg in de i2f MediaBox hardware familie;
  3. Het expo content management systeem (CMS) met een auto-file synchronisatie werd geïntegreerd in de structuur van onze software. Het CMS werkt voor de gifscanner, bathyscaaf, noordzeetrechter en het MRP-spel.

Dankzij onze eigen i2f MediaProduct Suite slaagden we erin alle multimedia- en interactieve applicaties snel en effici├źnt tot stand te brengen. Gevraagde aanpassingen konden in geen tijd doorgevoerd en gecheckt worden. Het geautomatiseerde systeem met i2f MediaController zorgt ervoor dat de installatie opstart en zich afsluit vanuit een tijdsschema, maar kan ook eenvoudig op afstand kan bediend worden.

bathyscaaf

MRP spel


Provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne

webpagina duinpanne

project case duinpanne

 


De volgende producten werden ingezet:

  • i2f MediaBox / MediaController / Expo Content Management & bestandssynchronisatie
  • i2f MBRK & CNCT v. 7 met USB relay / barcodeScanner / QR code scanner/ DMX etc.